Artificial Intelligence, fysieke ruimte, problem solving, onderzoekend maken, praktijksituaties
Binnen de keuzemodule “Robotic AI interfaces” gaan studenten in teams van 5, aan de hand van Design thinking methode een exploratief praktijkgericht onderzoek uitvoeren naar de vraag “Wat is er nodig om robotic AI-interfaces succesvol in te zetten in de praktijk?”. Om te waarborgen dat resultaten succesvol ingezet kunnen worden in de praktijk, zal binnen deze keuzemodule gewerkt worden vanuit de gesitueerde ontwerpmethoden. De gesitueerde ontwerpmethoden werkt vanuit de doelstelling geen aannamen te verwerken in ontwerp, maar enkel vanuit onderbouwde onderzoekresultaten uit realistische praktijksituaties te werken. Als eindresultaat zullen studenten een proof of concept opleveren dat zij gevalideerd en getest hebben in de praktijk.
- Je draagt vanuit eigen specialisme bij aan het maken van een proof of concept dat doormiddel van een robotic interface een bijdragen levert op een vraagstuk aangereikt van uit de praktijk. de robotic interface maakt gebruik van natural interaction en bevat zo minmogelijk gebruik van teksten en schermen. de robotic interface is getest in de praktijksituatie.
- Je exploreert doormiddel van makend onderzoek de context van een aangereikt vraagstuk uit de praktijk en weet resultaten om te zetten naar bevindingen die bijdragen aan het ontwikkelen van een proof of concept.
het makend onderzoek wordt uitgevoerd in de realistische gesitueerde context van het vraagstuk uit de praktijk. Dit doe Je door in kaart te brengen waar, wanneer, hoe en voor wie of wat een robotic interfaces kan worden ingezet in de praktijk situatie.
- Je werkt in teamverband samen aan het ontwikkelen van een proof of concept voor een vraagstuk uit de praktijk. Binnen Dit team zet Je persoonlijke ontwikkeldoelen op en werkt gedurende de opdracht aan het behalen hiervan.
Je weet jouw bijdragen aan het team en eigen leermomenten te duiden en onderbouwend. aan de start van het project schrijf Je een plan van aanpak met daarin onder andere samenwerkingsafspraken met de verdeling van de teamrollen. Je maakt daarbij ook een werkplanning. Tijdens het project werk Je professioneel samen met medestudenten onder begeleiding van een projectdocent. Je geeft groepsgenoten feedback en reflecteert over de voortgang van het project, Je eigen bijdrage hieraan en Je persoonlijke ontwikkeling. Je communiceert regelmatig op voorgeschreven wijze de groepsvoortgang aan de opdrachtgever. Je sluit het project af door het product over te dragen aan de opdrachtgever waarbij Je rekening houdt met het publiek en zorgt voor een goede structuur in deze overdracht.